SHARE
Εσωτερικό Περιβάλλον
Δυνατά σημεία
  • Δυνατότητα δραστηριοποίησης σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους (εστιατόρια, καφέ-μπαρ, ξενοδοχεία)
  • Θεσμοθετημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα
  • Κλάδος με υψηλά επίπεδα απασχόλησης
  • Ισχυρή κλαδική εκπροσώπηση
  • Σαφές νομοθετικό πλαίσιο άσκησης δραστηριότητας
Αδύνατα σημεία
  • Έλλειψη κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων και διαδικασιών άσκησης επαγγέλματος
  • Επηρεασμός από τις εκάστοτε οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν
  • Ύπαρξη αθέμιτου ανταγωνισμού
  • Φόρτος εργασίας μη διαχειρήσιμος
  • Αδυναμία εύρεσης προσωπικού με κατάλληλες δεξιότητες (Υπευθυνότητα, δημιουργικότητα)
Εξωτερικό Περιβάλλον
Ευκαιρίες
  • Εκπαίδευση και επιμόρφωση σε σύγχρονες πρακτικές και νέες τεχνολογίες (χειρισμός εφαρμογών, ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελιοληψίας,  qrcodes, ηλεκτρονικά μενού κ.α.)
  • Πιστοποίηση επαγγέλματος
  • Αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων και πραγματοποίηση επενδύσεων εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και νέες τεχνολογίες
  • Προσαρμογή στις νέες συνθήκες που αναπτύσσονται λόγω πανδημίας (επέκταση εξωτερικών χώρων, υπηρεσίες διανομής κ.α.)
  • Καινοτομία σε νέες υπηρεσίες και στην λειτουργία της επιχείρησης (διαδραστικό τραπέζι εστιατορίου, διαφοροποίηση συνταγών από τον ανταγωνισμό κ.α.)
Απειλές
  • Αναστολή ή απώλεια εργασίας λόγω της πανδημίας Covid -19
  • Εξάρτηση σε μεγάλο βαθμό από τον κλάδο του τουρισμό
  • Συχνές αλλαγές νομοθετικού πλαισίου και κατακερματισμός των ελέγχων από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες
  • Αθέμιτος Ανταγωνισμός
  • Γραφειοκρατία και ασαφές περιβάλλον δραστηριότητας